Меню Закрити

Проект студентів ТНМУ «Sex education» набув популярності

Проект «Sex education», який започаткували і впроваджують студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського,  стає з кожним роком популярнішим і затребуванішим серед школярів. Значна кількість підлітків хочуть бути підготовленими та обізнаними в тому, що їм не завжди можуть розказати батьки. За час існування цього проекту, зокрема упродовж останнього року студенти Тернопільського національного медичного університету провели 41 лекцію у 8-11 класах загальноосвітніх шкіл. Зі слів однієї з організаторок проєкту – студентки 5-го курсу Дарини Шандрук, ми знаємо, що діти з неймовірним запалом слухають лекції, охоче йдуть на контакт, адже наші студенти піднімають справді важливу соціальну тему, яку, на жаль, не до кінця висвітлюють під час навчання у школі. Проблема ще полягає у тому, що велика кількість вчителів та батьків соромляться говорити про це з дітьми.

Під час лекцій школярі мають змогу ознайомитися з такими темами:

  • анатомія чоловічої та жіночої статевих систем;
  • менструація – що це з точки зору потреби організму?
  • секс та, як правильно розуміти його з фізіологічної та психологічної точок зору;
  • популярні міфи – та як їх аналізувати?
  • контрацепція та її види;
  • рання вагітність та захворювання, що передаються статевим шляхом.

Упродовж останнього місяця було організовано 4 лекції: 2 для студентів 3-4-х курсів відділення економіки та туризму Галицького коледжу імені В.Чорновола та 2 лекції для учнів 10-го класу Тернопільського педагогічного ліцею.

Для студентів-волонтерів – це відмінна можливість вдосконалити свої соціальні навички, аби потім ефективно спілкуватися з пацієнтами. Зі слів студентки 3-го курсу медичного факультету Валерії Благуляк, яка вже другий рік поспіль є волонтером-спікером проекту «Sex education», можна стверджувати, що ця діяльність приносить майбутнім медикам задоволення. «Я обожнюю розмовляти з дітьми та дивитися, як з кожним новим фактом вони розуміють все більше і чіткіше. Радію, коли чую будь-які запитання, коли усвідомлюю, що тепер вони не сам-на-сам з цією проблемою і знатимуть чим керуватися в слушний момент», – поділилася враженнями Валерія.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини учасників проєкту.