Меню Закрити

Студенти ТНМУ організували навчально-просвітницькі лекції про ВІЛ/СНІД

Кожен з нас розуміє, що у нашій країні актуальним залишається питання високого рівня захворюваності ВІЛ-СНІД. Щорічно 1 грудня відзначають  Всесвітній день боротьби з цією страшною недугою. Команда студентів Тернопільського анціонального медичного університету імені І.Горбачевського не могла стояти осторонь. Їм вдалося втілити в життя черговий навчальний проект «Навчальні лекції для учнів стосовно методів профілактики та боротьби зі СНІДом». 1 грудня 2021 року двоє лекторів-організаторів організували 8 лекцій для учнів 9-11 класів у різних школах Тернополя.

Отже, Владислава Остапчук провела 2 лекції в школі №5 у місті Тернополі. Нею також були проведені лекції в міських школах №24 і №4.

Вадим Остапчук ознайомив учнів 20, 19, 28 шкіл та класичної гімназії. Уроки відбулися у формі діалогу, під час яких кожен учень міг поставити найцікавіші для нього питання, як наприклад: чи бували випадки повного вилікування від ВІЛ, скільки можуть прожити люди зі СНІДом, де можна підхопити вірус імунодефіциту людини, як виявити людину зі СНІДом та де проводять тестування на ВІЛ в Тернополі. Також студенти поговорили про методи профілактики, шляхи передачі, вплив вірусу на імунну систему організму, ознаки хвороби та міфи, що стосуються цього захворювання. Майбутні лікарі охоче відповідали на ці запитання і давали науково обґрунтоване пояснення кожному пункту лекції. Школярі були дуже задоволеними та з зацікавленістю в очах слухали лекторів. Сподіваємось, що цей проєкт був корисним для учнів і вони візьмуть для себе максимум, з почутої інформації, цим самим знизять статистику хворих на СНІД в майбутньому.