Меню Закрити

Студенти ТНМУ організували творчу зустріч для пацієнтів психоневрологічної лікарні

24 січня 2022 року на базі кафедри психіатрії, наркології та медичної психології студентки ММ-417 групи Наталія Гойванович та Тетяна Опер організували творчу зустріч з пацієнтами 4 та 6 психіатричних відділень КНП «Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні» ТОР.

Метою заходу було ознайомити присутніх з творчістю Миколи Гоголя, його збіркою «Вечори на хуторі біля Диканьки», з’ясувати, яку мету ставив автор, створюючи повість «Ніч перед Різдвом», а також дізнатися більше про традиції та звичаї українського народу.

Упродовж заходу студенти зачитали фрагменти з повісті, а також продемонстрували уривки з фільму «Ніч перед Різдвом». Продовжуючи світлу тему Різдва, усі вирушили до українського села Диканьки, де творяться дива, де зірки та місяць надзвичайно яскраво світять на різдвяному небі.

190 років минуло з часу написання «Вечорів на хуторі біля Диканьки». Багато що змінилося, дещо втратило свою значимість, щось забулось. Але так хочеться, щоб національні традиції жили і відроджувались, щоб молода генерація пам’ятало, щоб не переривався зв’язок часу і поколінь. Ми маємо плекати в своїм серці любов до рідної землі, до нашого талановитого народу, проповідувати добро й красу, як цього нас вчить Гоголь.

Наприкінці заходу усі разом радісно та гучно колядували. Даний захід сприяв піднесенню настрою пацієнтів, відволік їх від лікарняної буденності та розширив їх світогляд.