Меню Закрити

Студенти ТНМУ організували просвітницькі лекції на тему шкідливих звичок для пацієнтів дитячого психіатричного відділення

27 січня 2022 року на базі кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету студенти 4-го курсу 402-ї групи, що навчають за спеціальністю «Фізична терапія. Ерготерапія» організували низку просвітницьких лекцій на тему шкідливих звичок для пацієнтів дитячого психіатричного відділення КНП «Тернопільська обласна психоневрологічна лікарня» ТОР.

Метою заходу було ознайомити дітей з такими поняттями як куріння, алкоголізм, наркоманія, інтернет залежність та пояснити небезпечність даних адикцій для психічного, фізичного самопочуття, а також соціального благополуччя.

Протягом заходу студенти поспілкувалися з пацієнтами, провели бесіду та лекції на такі теми: «Залежність від паління», «Залежність від алкоголю», «Наркотична залежність», «Ігроманія», «Токсикоманія», «Шопоголізм» та інші. Діти виявили неабияку зацікавленість цими темами, задавали додаткові запитання та вели активну дискусію.

Сьогодні особливо гостро стоїть проблема попередження  шкідливих звичок серед дітей та виховання здорової молоді. Ми чудово розуміємо, що здоров’я – найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти тоді, коли стає надто пізно. Саме тому, починати пропагувати турботу про власне здоров’я та відмову від шкідливих звичок варто ще у дитячому віці.