Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ отримав 2000 сертифікованих турнікетів

Завдяки нашим викладачам Оксані і Петру Кузівим Тернопільський національний медичний університет тепер тісно співпрацює з EBRD Community Initiative Ukraine Charity. Їхній син Любомир Кузів став ініціатором підтримки України на міжнародному рівні і оголосив збір коштів для придбання тих засобів, які рятують людські життя на полі бою.

Ця організація разом з Державним підприємством «Медичні закупівлі України» шукає і забезпечує необхідними лікарськими засобами, засобами медичного призначення, необхідним обладнанням. Нещодавно завдяки EBRD Community Initiative Ukraine Charity і за сприяння Любомира Кузіва ТНМУ отримав понад 2000 сертифікованих турнікетів, які найближчим часом будуть передані військовим. Окрім того, представники нашого університету і благодійної організації обговорюють можливість постачання іншими необхідними складовими для військових аптечок, надання аптечок за стандартами НАТО.

На сторінці (https://www.justgiving.com/fundraising/lyubomyr-kuziv/?fbclid=IwAR0ZVkBdfB2YQG383aWa3cHd1YYpIk60K0—6uo3zb-wf_doIeum4AyQhA) Любомир Кузів зазначив: «Кошти будуть використані на закупівлю ліків та медичного обладнання у постачальників із Великобританії та Європи. Зараз у центрі уваги – перша допомога. Ми працюємо у тісній координації з Посольством України у Великобританії та Міністерством охорони здоров’я України, щоб забезпечити відповідність потребам на місцях і додатковими донорами.

На зібрані кошти ми вже закупили та поставили 845 одиниць гомеостатичної марлі (Celox) на загальну суму 30000 фунтів стерлінгів. Завершуємо закупівлю 650 аптечок на загальну суму 81900 євро та співфінансування ще 1000 аптечок на суму 52000 доларів США, які фінансуються спільно з Британсько-українською допомогою. Закупівля здійснюється Благодійною організацією України та розповсюджується за сприяння Української медичної асоціації Великобританії. Цей збір коштів є частиною громадської ініціативи Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)».

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.