Меню Закрити

Українці з Австрії забезпечують підтримку діяльності волонтерського центру ТНМУ

Освітній Центр української мови та культури «Рідна домівка» у місті Ґрац (Австрія) в особі голови Галини Скотнік надіслав до волонтерського центру Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського гуманітарну  допомогу. Для потреб наших захисників і військових госпіталів 3 травня 2022 року ми отримали 150 кг ліків і засобів медичного призначення. Гуманітарну допомогу українці організовують за допомогою збору коштів та об’єднання навколо себе небайдужих людей. Логістику отримання вантажу забезпечив Олександр Стаханський.

Освітній центр «Рідна Домівка» – це дім буття української мови та культури в Ґраці та загалом у Штирії. Він заснований для спілкування, навчання, підтримки одне одного та взаємно допомагати.

Історія «Рідної Домівки» розпочалася восени 2017 року, коли під час святкування храмового свята Покрови в Українській греко-католицькій церкві декілька сімей виявили ініціативу зустрічатися частіше разом з дітьми для спілкування та обміну досвідом. Українська громада у Ґраці організовує багато заходів, які дають можливість краще згуртуватися і популяризувати українську культуру. Освітній центр української мови та культури у місті Ґрац «Рідна домівка» офіційно внесений до реєстру організацій Австрії (Vereinsregister) під назвою «RIDNA DOMIVKA – Ukrainischer Kulturverein in Graz» (https://ridnadomivka.at/uk/).

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.