Меню Закрити

Українська мова для гостей ТНМУ

У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського розпочалися курси з поглибленого вивчення української мови для тимчасово переміщених людей зі центральних та східних областей України. Десятки наших гостей прийшли на перші заняття, 2 та 5 травня, які провели завідувач кафедри української мови, професор Анатолій Вихрущ та викладачка кафедри Соломія Гнатишин.

Слухачі читали вірші Ліни Костенко, вивчали текст “Дезидерати”, який упродовж майже ста років допомагає людям долати труднощі. Ознайомилися з добіркою україномовних фільмів, мультфільмів, ютуб-каналів та інстаграм блогів для дітей та дорослих, які також допоможуть збільшити словниковий запас. Були записані потреби учасників, які поступово будуть вирішуватися.

У формі невимушеного спілкування та цікавого діалогу для учасників проводитимуть курси викладачі кафедри української мови ТНМУ.

Заняття відбуватимуться двічі на тиждень, у понеділок та четвер о 10 годині, у формі практичних занять на базі гуртожитку №3 Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського за адресою м. Тернопіль, вул. Коцюбинського, 18-а.

Буде створена окрема група для дітей. На заняттях акцентується увага на побутовій лексиці, що дасть людям можливість комфортно почувати себе в Тернополі до остаточної перемоги над загарбниками.

«Я не знаю яким буде завтрашній день, не знаю, чи ще зможу повернутися додому. Сьогодні я у Тернополі й мені потрібно якось жити далі, шукати роботу, а щоб мати більше можливостей та й для власного комфорту, розумію, що потрібно починати з мови», – розповідає Юлія з Сіверськодонецька.

Усі бажаючі можуть доєднатися до створених груп та підкорювати нові вершини чи то діти, чи молодь, чи люди старшого віку.

Журналістка ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини авторки.