Меню Закрити

Науковець кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків ТНМУ пройшла стажування у Познані

Познанський медичний університет імені Кароля Марцінковського співпрацює з шістьма вищими навчальними закладами України, серед яких Тернопільський національний медичний університет імені І. Горбачевського МОЗ України.

Доцент закладу вищої освіти кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків ТНМУ Равлів Ю.А. стажувалася з 25 липня по 8 листопада  2022 року на базі кафедри технології ліків Познанського медичного університету (Katedra i Zakład Technologii Postaci Leku Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu).

Корпуси фармацевтичного факультету, де проводилися наукові дослідження щодо трансдермальної доставки лікарських засобів.

Доцент закладу вищої освіти Равлів Ю.А. в лабораторії фармацевтичного факультету Познанського медичного університету під час наукових досліджень.

Під час стажування науковець взяла участь у ІІІ Літній школі Orbis, яка стосувалася трансдермальної доставки лікарських засобів. Під час літньої школи були представлені доповіді провідних науковців світу, зокрема США, Великобританії, Німеччини та Польщі.

Під час ІІІ літньої школи Orbis з завідувачем кафедри технології ліків Познанського медичного університету Томашем Осмалеком.

Спільне фото учасників ІІІ літньої школи Orbis.

Спільне фото з професором Яніною Люлек (професор Познанського медичного університету кафедри технології ліків) та профессором Йоахім Кон (Рутгерс, Америка)під час ІІІ літньої школи Orbis.

Також доцент Равлів Ю.А. мала змогу побувати на практичних заняттях студентів з предмету «Технологія лікарських засобів».

Під час практичного заняття з доктором Магдаленею Ратайчак

(Тема практичного зяняття «Розчини»).

У вільний час від стажування Равлів Ю.А. допомагала викладачу кафедри Магдалені Вашик-Новачик у фармацевтичному пункті на Таргах Познанських, де біженці з України могли отримати консультацію та необхідні лікарські засоби.

Спільне фото з Магдаленою Вашик-Новачик, студентами, відвідувачами, волонтерами з України Гончаровою Оленою та лікарем Людмилою Безбах.

Доцент Равлів Ю.А. також взяла участь в пішому пілігримі жінок з Тульце до Познані, де разом спільно молилися за мир, припинення війни та спокій в Україні.

Спільне фото паломників   прощі з Тульце до Познаня (пані Анна та отців Ордену Босі Кармеліти базиліки святого Йосифа міста Познань).

У Познані завдяки волонтеру Caritas паном Франчісеком Скудельським було організовано 12 палет гуманітарної допомоги. Волонтером від благодійної  організації «Благодійний фонд імені Юрія Горайського» (керівник Наталія Горайська) Тарасом Равлівим було доставлено вироби медичного призначення, одяг, продукти харчування, засоби особистої гігієни та ліки, ліжка для військових, постіль, спальні мішки з Познані до Збаража. Організацією гуманітарної допомоги займалася доцент Равлів Юлія спільно з доктором Томашем Осмалек та Магдаленою Вашик-Новачик, а також волонтерами благодійної організації «Caritas». 

Завантаження гуманітарної допомоги ( волонтери Тарас Равлів  та Кшиштоф Анджеєвський).

Викладач ТНМУ відвідала Ботанічний сад Університету Адама Міцкевича. Він водночас відіграє роль громадського парку. Тут зібрані багаті колекції рослин з усього світу, у тому числі сад каміння, орхідеї та колекції рідкісних рослин з Мадагаскару та Канарських островів.

Пальмовий будинок у Познані – одна з найстаріших споруд подібного типу в Європі. Усередині можна побачити величезні акваріуми, кілька тисяч видів рослин, деякі з яких зустрічаються у природі лише у субтропічних та тропічних регіонах. Тут зростає понад 17000 видів рослин. Акваріум складається з 37 резервуарів, в яких мешкає 170 видів риб з різних куточків світу. Також можна помилуватися майже 40 видами водних рослин. Об’єкт був збудований на місці нинішнього парку Вілсон на початку ХХ століття. Пальмовий будинок було значно пошкоджено під час Другої світової війни. У 1945 року розпочалася його реконструкція, а вже через рік було відкрито майже всі павільйони.

У результаті стажування було відпрацьовано навички проведення наукових досліджень на найсучасніших приладах. За результатами проведених досліджень було взято участь в двох міжнародних конференціях в Парижі та Тернополі, подано статтю до друку в журнал International Jornal of Pharmaceutics.

Висловлюю щиру подяку адміністрації ТНМУ та заступнику ректора закладу вищої освіти з міжнародних зв’язків Наталії Лісничук за надану можливість взяти участь у цьому стажуванні.