Меню Закрити

Студенти та викладачі ТНМУ взяли під постійну опіку «Дім милосердя Святої Вероніки»

Сестри-монахині «Дому милосердя Святої Вероніки» та їхні підопічні – жінки літнього віку, які залишилися без піклування у важких життєвих обставинах, – завжди радіють візитам представників Тернопільського національного медичного університету, адже усі вони потребують щирого спілкування. Студенти та викладачі ТНМУ неодноразово закуповували ліки та засоби гігієни, смаколики та продукти для них.

Влітку керівник центру виховної роботи та культурного розвитку Марта Руденко та студентка шостого курсу медичного факультету Софія Сурмай відвідали сестер і допомогли їм прибрати будинок після ремонту.

12 листопада 2022 року студенти медичного факультету Владислав Тесля, Вадим Невідомський та Олена Нестеренко разом з Мартою Руденко вчергове завітали до «Дому милосердя Святої Вероніки» та привезли їм засоби гігієни. Студенти виміряли мешканкам та сестрам рівень цукру, прослухали серцебиття та перевірили тиск. А найголовніше – просто поспілкувалися, адже люди літнього віку дуже потребують уваги та турботи, теплого та співчутливого слова.  Літні пані дуже раділи візиту і запрошували у гості ще.

20 грудня 2022 року керівник центру виховної роботи та культурного розвитку Марта Руденко, асистент кафедри вищої медсестринської освіти, догляду за хворими та клінічної імунології  Ірина Яворська, студентка ННІ медсестринства Ілона Оленюк, студент медичного факультету Владислав Тесля прийшли привітати сестер та підопічних «Дому милосердя Святої Вероніки» зі святом Миколая. Завдяки коштам, зібраним колективом ННІ медсестринства (3000 грн), було придбано ліки, засоби гігієни, печиво, цукерки та фрукти. Студенти та викладачі поспілкувалися з сестрами та мешканками будинку та пообіцяли завітати ще й з колядою.

Запрошуємо приєднатися до цього дійства, відвідати «Дім милосердя Святої Вероніки» в Петрикові та подарувати частинку свого душевного тепла тим, хто так потребує цього у наш нелегкий час.

Інформацію підготувала керівник центру виховної роботи та культурного розвитку  Марта Руденко.