Меню Закрити

Проєкт ТНМУ серед переможців конкурсу грантів подвійного призначення від Українського фонду стартапів

Тернопільський національний медичний університет продовжує активно працювати в умовах повномасштабної війни. У липні 2022 року з метою участі у відбірковому конкурсі грантів подвійного призначення від Українського фонду стартапів за напрямком «Охорона здоров’я» було створено робочу групу, до якої увійшли представники відділу менеджменту наукових проектів ТНМУ та доцент Тернопільського державного медуніверситету Андрій Ковальчук.

Командою проєкту було здійснено аналіз сильних та слабких сторін продукту за принципом SWOT, аналіз конкурентів та ринку, розроблено план діяльності проєкту для досягнення ключових показників розвитку (KPI).

Проєктна заявка успішно пройшла усі етапи експертної перевірки упродовж жовтня-листопада 2022 року та наприкінці січня 2023 року проект отримав схвалення Наглядової ради УФС.

Під час широкомасштабного вторгнення російських військ застосування дерматома в Україні є надзвичайно актуальним, адже здатне рятувати життя обпечених бійців, цивільного населення, полегшити страждання в разі вогнепальних поранень і опіків, які є найбільш характерними видами уражень під час воєнних дій.

Застосування дерматома дає можливість здійснювати велику кількість оперативних втручань упродовж короткого терміну при масових госпіталізаціях пацієнтів, що особливо актуально в умовах воєнного стану.

Довідково: у червні 2022 року Український фонд стартапів за підтримки Міністерства освіти і науки України запустив програму грантової підтримки проєктів подвійного призначення задля підвищення обороноздатності країни та поствоєнної відбудови.

Грантова езповоротна фінансова допомога) підтримка надається проєктам, які здійснюють діяльність у таких сферах: оборона, кібербезпека, освіта, інфраструктурна відбудова та охорона здоров’я.