Меню Закрити

Оголошено результати конкурсного відбору «Студент 2021 року ТНМУ»

Упродовж багатьох років в Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського відбувається конкурс «Студент року ТНМУ». У ньому беруть участь студенти денної форми навчання 1-6 курсів, які мають високі показники у навчанні, займаються науково-дослідною роботою, є активними у громадському житті університету. Переможців обирають у таких номінаціях, як «За відмінні успіхи у навчанні», «За вагомі досягнення в науковій роботі» (премія імені І.Горбачевського), «За активну громадянську позицію», «За вагомі досягнення в розвитку культури», «За вагомі досягнення у спорті», «За активну волонтерську діяльність».

Усі бажаючі подають свої кандидатури на розгляд конкурсної комісії у центр виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ. До уваги під час відбору членик комісії беруть особливі здобутки та досягнення у різних напрямках студентського життя, успіхи у навчанні, участь у науково-дослідній роботі, громадська активність.

Під час засідання вченої ради 25 січня 2022 року відбулося відзначення переможців конкурсу «Студент 2021 року ТНМУ». Ними стали Роман Тарасюк, Анастасія Ковальчук, Дарія Таран, Дмитро Коваль, Анастасія Надкевич, Тетяна Валько.

«За активну волонтерську діяльність» відзначено Романа Тарасюка (ММ-610), який є співавтором навчальних матеріалів «Посібник з домедичної допомоги на основі адаптованого протоколу BLS», «Посібник з домедичної допомоги травми», «Тактична допомога пораненим в умовах бойових дій», а також організатор і головний інструктор 14-ти тренінгів з домедичної допомоги за протоколом BLS та тактичної медицини за протоколом ТССС. Роман є автором і доповідачем понад 30-ти лекцій на тему домедичної допомоги, співавтором та учасником демонстраційно-навчального відео з тактичної медицини за протоколом ТССС.

У номінації «За активну громадянську позицію» переможцем обрано Анастасію Ковальчук (СС-404) – представницю стоматологічного факультету в складі «Комісії з питань покращення якості освіти» в ТНМУ, засновницю та першого віце-президента ГО «Студентська ліга Тернопільщини». Дівчина брала участь у конкурсі «Оскар молодіжної роботи», у якому здобула перемогу в номінації «Розвиток студентської молоді» (https://ternopilcity.gov.ua/news/50149.html); перемогла в конкурсі «Громадський бюджет 2021» та «Громадський бюджет 2022». Упродовж 2021 року отримала подяку від міського голови за активну громадську діяльність, життєву позицію, вагомий особистий внесок у реалізації державної молодіжної політики у Тернопільський міській територіальній громаді та з нагоди Дня молоді; подяку за керівництво з комунікації в ГО «ЛСТ» проєктів Громадського бюджету «Літня сцена» та «StudLab»; подяку за розробку, реалізацію та подання до «Громадського бюджету 2021» проєкту «Освітньо-інформаційний простір»; подяку за допомогу та підтримку у перемозі в конкурсі «Громадська організація року».

«За вагомі досягнення у спорті» відзначено Дарію Таран (ММ116), яка здобула перше місце у номінації Disco Dance Freestyle Solos Female Adults під час IDO World Disco Dance Cup (Кубок Світу) (30-31.10.2021 м. Фолоніка, Італія); 1 місце – Slow Duo Adults, 1 місце – Disco Dance Freestyle Solo Female Adults, 2 місце – Disco Dance Duo Adults, 4 місце – Slow Solo Female Adults на ХVI Ukrainian Dance Olympiad (Чемпіонат України) 04.12.2021; 2 місце – Disco Freestyle Open Adults під час Nordic Grand Prix 2021 (10-12.12.2021 м. Катерінхольм, Щвеція).

Премію «За вагомі досягнення в науковій роботі» (премія імені І.Горбачевського) комісія присудила Дмитру Ковалю (ММ-401), який у 2021 році здобув три перемоги на XV міжнародному медичному конгресі студентів та молодих науковців (I секція «Фармація. Фармакологія», II – «Патоморфологія», II – «Внутрішня медицина»), отримав друге місце на конференції студентів та молодих науковців Національного медичного університету імені О.Богомольця. Дмитро – активний учасник на конференції актуальних питань з патоморфології. Він також опублікував тези на конференції «Наука і практика» у Чернівцях, тези на конференції «Наука і практика» (м. Берлін, Німеччина), здобув перше місце у секції «Неврологія» на II Міжнародній олімпіаді «Самарканд 2021».

У номінації «За вагомі досягнення в розвитку культури» відзначили Анастасію Надкевич (ММ-311) – членкиню ГО «Інститут досліджень національної спадщини» та науково-краєзнавчої студії «Терполяни». Впродовж 2021 року вона була організатором, співорганізатором  та учасником майже 30 громадських заходів.

Найкращою у номінації «За відмінні успіхи у навчанні» стала Тетяна Валько. Її середній бал за 9 семестр попереднього навчального року становить 181,3.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.