Меню Закрити

Психокорекційна робота з військовослужбовцями

19 січня 2023 року працівники кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського разом з лікарями-інтернами провели психокорекційну роботу для військовослужбовців однієї з частин Тернопільської області.

Зі словами вдячності до присутніх звернулася завідувачка кафедри, доктор медичних наук, професор Олена Венгер.

Протягом зустрічі для 35 військовослужбовців було проведено психоедукацію та організовано тренінг на тему «Постстресові реакції» та «Техніки допомоги людям, що пережили травматичні події».

Усі присутні пройшли корекційну роботу за допомогою техніки майндфулнес, а також психодіагностику за методиками DASS-21 та Міссісіпською шкалою для оцінки посттравматичних реакцій (військовий варіант).

Для всіх комбатантів було проведено індивідуальну діагностичну бесіду і психотерапевтичну інтервенцію та при необхідності – рекомендовано психокорекційну  травмафокусовану терапію та медикаментозну корекцію.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку командуванню цієї військової частини за всебічне сприяння у збереженні психоемоційного стану особового складу та високовмотивованим військовослужбовцям за службу та титанічну працю для майбутнього України. Адже завдяки тим, хто захищає нас на фронті, ми маємо змогу бути корисними в тилу і разом наближати нашу перемогу!