Меню Закрити

Партнери ТНМУ з Віденського медичного університету здійснили низку операцій

Упродовж 6-8 липня 2022 року в Тернопільському національному медичному університеті перебувала делегація фахівців з реконструктивної хірургії Віденського медичного університету. У перший день візиту лікарі Крістін Радке (Univ.-Prof. Dr. Christine Radtke, MBA, FEBOPRAS, Head Department of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) і Мар’яна Тойфельсбауер (Dr.med.univ. Maryana Teufelsbauer, Department of Department of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery), а також професор Гаральд Тойфельсбауер (Prof. Harald Teufelsbauer, Department of General and Vascular Surgery) зустрілися з ректором ТНМУ, професором Михайлом Кордою і обговорили можливість практично допомогти пораненим військовим.

Гості також ознайомилися з досягненнями університету, науковою і матеріально-технічною базою.

7 липня австрійські фахівці прочитали лекцію «Сучасні принципи реконструктивної хірургії» для лікарів-хірургів Тернопільської області (онлайн-трансляцію можна переглянути тут: https://www.youtube.com/watch?v=Bx9Uqoa6M6M).

«Ми приїхали на запрошення ректора Тернопільського національного медичного університету, професора Михайла Корди і генерального директора (головного лікаря) Тернопільської обласної клінічної лікарні Євгена Бліхара. Головна мета нашого візиту – долучитися до лікування учасників бойових дій, які перебувають на лікуванні в Тернополі. У нашому графіку виявився вільний час, тому ми з задоволенням прочитали лекції про реконструктивну хірургію і поділилися власним досвідом з українськими лікарями.

6 липня ми мали можливість оглянути 15 пацієнтів, які 1-2 місяці тому отримали бойові травми і необхідне лікування. Вони мають різні дефекти обличчя і тіла. 7 липня ми зробили операцію з реконструкції носа одного з захисників, який мав осколкове поранення обличчя. Для реконструкції ми використали хрящ ребра. Окрім того, 8 липня отримали можливість оглянути новоприбулих поранених і працювати спільно з ортопедами та травматологами, щоб в разі потреби покриття ураженої частини тіла м’якими тканинами тіла ми могли виконати ці оперативні втручання», – розповіла Мар’яна Тойфельсбауер.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини автора.