Меню Закрити

Професор ТНМУ провів науково-практичне зібрання з лікарським колективом Тернопільської лікарні швидкої допомоги

6 жовтня 2022 року професор кафедри патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною доктор медичних наук Валентин Франчук провів науково-практичне зібрання з лікарями КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», яке було присвячене особливостям правильного складання первинної медичної документації у випадках різноманітних травм.

Генеральний директор КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Я.Чайківський висловлює подяку проф. В.Франчуку за доповідь.

Захід відбувся за головування генерального директора КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослава Чайківського та за участі медичного директора з лікувальної роботи Світлани Вус, медичного директора з питань експертизи та організаційної роботи Наталії Жеворонко, завідувача відділення екстреної медичної допомоги Павла Бідзіллі, завідувача хірургічної відділення Дмитра Осадчука, лікарів-хірургів, лікарів приймального, травматологічного, анестезіологічного, інфекційного відділень, лікарів-комбустіологів, представників інших підрозділів і відділень лікарні. Всього у науково-практичному зібранні прийняло участь понад 100 медичних працівників.

Актова зала КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» під час доповіді проф. В.Франчука.

Під час своєї доповіді «Ушкодження м’яких тканин в практичній діяльності лікаря: правове значення, діагностика, описання в медичній документації», проф. В. Франчук висвітив значимість коректності лікарських записів у історії хвороби для правової захищеності лікарів у випадках судових позовів з приводу скарг на дефекти медичної допомоги, звернув увагу на необхідність докладного опису практичними лікарями об’єктивного статусу пацієнта. Особливу увагу було приділено порядку і послідовності описання ушкоджень м’яких тканин – саден, синців, гематом, ран від дії різноманітних травмуючих чинників з точки зору їх належної клінічної діагностики. На конкретних прикладах з судово-медичної експертної практики лікарям було акцентовано увагу на важливість опису клінічно-морфологічних ознак ушкоджень, таких як їх видова приналежність, форма, величина, особливості країв і кінців тощо для запитів правоохоронних органів і подальшої судово-медичної експертної оцінки проявів травми і її наслідків для потерпілої особи. Лікарям було презентовано схему дослідження і опису ушкоджень, продемонстровано на багатому ілюстративному матеріалі різноманітні види ушкоджень м’яких тканин, які найбільш часто мають місце у клінічній практиці, наведено приклади правильного опису кожного виду таких ушкоджень.

Доповідає проф. В Франчук (науково-практичне зібрання лікарів КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»).

Доповідь проф. Валентина Франчука викликала велику зацікавленість аудиторії, що підкреслило затребуваність тісної співпраці науково-педагогічних працівників університету з практичними закладами охорони здоров’я, її важливість і необхідність як для підвищення професійного рівня медичних працівників, так і для покращення якості медичної допомоги громадянам.