Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ надіслав до Харкова вантаж для пацієнтів з цукровим діабетом

Нещодавно до волонтерського центру Тернопільського національного медичного університету від закордонних партнерів надійшла чимала гуманітарна допомога з засобами медичного призначення для людей, хворих на цукровий діабет. 14 листопада 2022 року волонтери ТНМУ передали велику кількість цих засобів до благодійного фонду «До перемоги заради життя», який працює у Харкові. Днями раніше цей фонд надіслав запит до нашого університету з проханням допомогти забезпечити пацієнтів з цукровим діабетом ліками і специфічними засобами.

БФ «До перемоги заради життя» займається адресною допомогою тим, хто хворіє на діабет. Ми знаємо, що Харків постійно перебуває під обстрілами і потребує допомоги та підтримки. Приємно, що є люди, які навіть у дуже важких умовах, ризикуючи власним життям, розносять ліки хворим жителям міста.

У волонтерському центрі ТНМУ з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну діє штаб з надання допомоги хворим на цукровий діабет, який очолює доцент кафедри педіатрії №2 Вікторія Фурдела. Вона, окрім викладацької роботи, опікується в Тернопільській області дітками з цукровим діабетом, а з початком війни пані Вікторія допомагала всім, хто був вимушений покинути свої домівки.

Сьогоднішня відправка вантажу символічна ще й тим, що 14 листопада світова громада нагадує всім про важливість запобігання і боротьби з цукровим діабетом. Тернопільський національний медичний університет постійно долучається до всеукраїнських заходів і постійно працює у просвітницькому напрямку. Спільними зусиллями ТНМУ і Тернопільської обласної дитячої лікарні декілька років тому було створено Школу цукрового діабету, в якій Вікторія Фурдела, наші студенти навчають діток, що мають це захворювання, вести здоровий спосіб життя, щоб максимально мінімізувати, які викликає діабет.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.