Меню Закрити

Представники волонтерської мережі Миколаєва «Сталеві мурахи» привезли до ТНМУ унікальні подяки

Представники волонтерської мережі Миколаєва «Сталеві мурахи» – її керівник Олександр Ухмановський і  Юлія Білоус – 16 грудня 2022 року відвідали Тернопільський національний медичний університет з подячною місією. Вони привезли оригінальні відзнаки волонтерам і волонтерським центрам, які допомагали і допомагають Миколаївщині та Півдню України боротися з російським агресором.

Ректор ТНМУ, професор Михайло Корда отримав від миколаївських волонтерів картину-сувенір, зроблену на частині найтоншої броні розбитої російської техніки. Малюнок виконано за допомогою плазмової установки миколаївськими умільцями. Кожна така картина має унікальний сюжет.

Подібний подарунок отримала і доцент ТНМУ Тамара Воронцова, яка з 2014 року є активною волонтеркою спершу Революції Гідності, а згодом і новочасної війни Росії проти України.

«Сталеві мурахи» – це мережа неформальних об’єднань українців з різних регіонів, що спрямували свої зусилля на досягнення єдиної мети –  перемоги у війні з окупантами! І наша ГО «Медики Майдану» та наш волонтерський центр пишаємося, що ми почали спілкуватися і співпрацювати з миколаївцями майже найпершими! Принаймні,  Олександр Ухмановський до нас на склад приїхав 7 березня! Це було перше завантаження машини на Миколаїв! І ось через 285 днів війни, коли маршрути Тернопіль-Миколаїв стали регулярними, до нас в гості завітали представники волонтерської мережі Миколаєва «Сталеві мурахи». Місія вдячності від сходу України була неймовірна. Вручення шикарної відзнаки (бо назвати це просто подарунком неможливо)! Щиро вдячна за нагороду – це заслуга нашої волонтерської команди ГО «Медики Майдану»!!!», – зазначила Тамара Воронцова.

«Сталеві мурахи» реалізовують проект «Коло вдячності», об’їжджаючи перед різдвом всіх партнерів і друзів! «Презентуємо представникам донорів та волонтерам, що нам допомагали весь 2022 рік, подарунки від Мурах, Миколаєва та України – картини на броні російської спаленої техніки. Наприкінці тижня ми побували в в Тернопільській, Рівненській та попутних областях. Сила мурах в єдності! А міць мурашиних стосунків у вдячності!», – додав Олександр Ухмановський.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.