Меню Закрити

Родина Дейла та Андреа Шумок продовжує підтримувати ТНМУ і Україну в час війни

Родина Дейла та Андреа Шумок упродовж шести років активно підтримує талановитих студентів Тернопільського національного медичного університету, особливу увагу приділяючи здобувачам вищої освіти спеціальності «Медсестринство». Упродовж 2017-2021 років стипендіатами імені Григорія та Євдокії Шумки стали 22 студенти бакалаврського рівня вищої освіти. Дейл Шумка та його родина проживають у Канаді, а його пращури є вихідцями з Тернопільської і Львівської областей. Батько Дейла – Григорій (Генрі) Шумка емігрував до Канади з села Угринь у Галичині у 1906 році, переживши численні труднощі інтеграції до нового життя на чужині оселився в українській громаді в місті Мандер, Альберта. Мати Дейла- Євдокія (Берта) Беззубяк народилася в Бівер-Лейк, на північно-західних територіях, незабаром після того, як її батьки та четверо братів і сестер емігрували із села Біла в Галичині, у 1900 році. Вони також оселилися в Мандері. Григорій та Євдокія познайомилися і одружилися в Мундаре в 1919 році. У них народилися сини Джозеф, Едвард, Леслі, дочки Філліс та Маріон, а згодом і Дейл. Саме тому у цій родині так шанується пам’ять про батьків, котрі завжди допомагали іншим та підтримували молоде покоління. Доля батьків Дейла була нелегкою, але вони ніколи не здавалися і всім серцем продовжували любити Україну.

Влітку 2022 року родиною Шумка перечислень п’ять тисяч доларів США для того, щоб допомогти тим студентам, які зазнали втрат від повномасштабної російської агресії. Грошову допомогу  отримали 65 представників різних факультетів ТНМУ з місць бойових дій, а також прифронтових територій.

Співпереживаючи українському народові Дейл із родиною завжди простягають руку допомоги. Для широкого інформування та висвітлення реалій життя під час війни Дейлом організовано запис відео з наступним поширенням на Canadian Support Ukraine Foundation https://csuf.ca/tnmu-at-the-time-of-war/

ТНМУ щиро висловлює подяку родині Шумка за підтримку молоді, а отже майбутнього вільної та сильної України!

Дякуємо нашим канадським партнерам і друзям за чудовий фільм про нашу волонтерську діяльність. Родина Шумок підтримує студентів ТНМУ упродовж тривалого часу. І в цей важкий період вони також з нами.