Меню Закрити

Школярі міста спробували себе в ролі фармацевтів

Вибір професії – це доволі відповідальний крок у житті кожної людини, тому завчасне ознайомлення з можливими фахами, вищими начальними закладами дає можливість обрати той професійний шлях, який буде до душі. Чим раніше школярі пізнають особливості кожного фаху, тим усвідомленіше обирають своє майбутнє.

З метою дати учням розуміння фармації як такої завідувач кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою, професор Світлана Марчишин започаткувала на фармацевтичному факультеті профорієнтаційну роботу з вихованцями тернопільських шкіл, під час яких розповідає про лікувальні властивості рослин, їх використання в фармакогнозії і багато іншого.

8 травня 2023 року до ТНМУ завітали вчитель-методист вищої категорії Світлана Курило, асистент вчителя Марта Грабовецька та учні 6-го класу тернопільської школи № 24.

Світлана Марчишин розповіла про основи вивчення лікувальних властивостей рослин, роль фармацевта у збереженні та відновленні здоров’я людей. Доценти кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків  Олена Покотило та Тетяна Дядун організували екскурсію навчальною аптекою фармацевтичного факультету ТНМУ, ознайомили з професійними обов’язками фармацевта.

У школярів було чимало запитань щодо того, які рослини можна використовувати для лікування під час застуди, вони зацікавлено вивчали основи роботи фармацевта і помічника фармацевта в аптеці.