Меню Закрити

ТНМУ уклав угоду про співпрацю з німецьким осередком CADUS

На початку навчального року наш університет відвідали представники Берлінського офісу CADUS менеджер Louis Kennedy та медичний директор  Dr. Michail Liontiris.

Під час зустрічі з ректором ТНМУ Михайлом Кордою, завідувачем кафедри екстреної та симуляційної медицини Арсеном Гудимою та керівником центру симуляційного навчання Галиною Цимбалюк досягнуто домовленості про проведення на базі центру п’яти курсів безперервного професійного розвитку медиків, які також будуть адаптовані до національних стандартів та імплементовані у програми підготовки студентів-медиків та парамедиків у Тернопільському національному медичному університеті.

Курси, які проводитиме CADUS:

–        Початкове лікування травми (Initial Trauma Management)

–        Механічна вентиляція (Mechanical Ventilation)

–        Медичний педагогічний курс (Medical Educator)

–        Вибухові травми (Blast Injuries)

–        Випадки з великою кількістю постраждалих та медичне сортування (Mass Casualty Management).

Окрім того, організація CADUS для підтримки навчання у симуляційному центрі ТНМУ надасть благодійну допомогу у вигляді необхідного обладнання для освітніх цілей у еквіваленті 5000 (п’яти тисяч) євро.

CADUS – це є неприбуткова гуманітарна організація із головним офісом в Берліні. Представники організації працюють в Україні з початку березня 2022 року, евакуюючи поранених, надаючи необхідну допомогу, проводячи тренінги, підтримуючи доставку гуманітарної допомоги та відновлення України.

CADUS у своїх проектах зосереджується на інноваціях, підтримці стійкості та розвитку можливостей на локальному рівні.