Меню Закрити

День Соборності України в ТНМУ

22 січня 2024 року дружний колектив Тернопільського національного медичного університету приєднався до відзначення Дня Соборності України. За традицією, викладачі, студенти і працівники нашого вишу сформували «живий» ланцюг у корпусах ТНМУ, вшановуючи віковічне бажання українців жити в єдиній, соборній і незалежній державі.

Нагадаємо, що День Соборності України відзначається щороку 22 січня. Ця дата святкується на честь проголошення Першої незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР. Саме 22 січня 1918 року було підписано IV Універсал Центральної Ради, яким проголосили незалежність УНР, а 22 січня 1919 року було проголошено Акт злуки УНР і ЗУНР, завдяки якому українські землі об’єднано в одну державу.

Українці, ще не отримавши фактичну незалежність, з 1990 року формували «живі» ланцюги у всіх областях нашої країни, демонструючи своє непохитне бажання мати вільну і єдину Україну, утверджуючи тісну та нерозривну єдність усіх українських земель.

Університетська родина ТНМУ цього дня не тільки сформувала ланцюг єдності, а й була представлена студентами і викладачами, які походять з різних регіонів. Кожен учасник флешмобу представлявся і називав місто чи село, звідки родом. Таким чином у ТНМУ в єдине ціле об’єдналися Тернопільщина і Львівщина, Хмельниччина і Рівненщина, Івано-Франківщина і Житомирщина, Донеччина і Харківщина, Волинь і Київщина…

Ігор Гаврищак. Світлини Миколи Василечка.