Меню Закрити

Стоматологічну допомогу мешканцям геріатричного пансіонату надають стоматологи ТНМУ

Давні дружні стосунки єднають Тернопільський національний медичний університет з Петриківським обласним геріатричним пансіонатом. З концертними номерами, власноруч приготовленими смаколиками, волонтерською допомогою та іншими активностями вже багато років поспіль студенти ТНМУ тут часті гості. Як майбутні лікарі дбають вони й про здоров’я людей поважного віку. Виміряти артеріальний тиск, температуру, зробити масаж чи інші реабілітаційні процедури – немає проблем, бо ж це частинка їх майбутньої професії.

Надання безкоштовної стоматологічної допомоги мешканцям пансіонату – один з напрямків волонтерської роботи нашого університету. З ініціативи колективу викладачів стоматологічного факультету, за підтримки проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи Степана Запорожана й за рішенням ректора університету, професора Михайла Корди на базі геріатричного закладу облаштували стоматологічний кабінет для надання якісних стоматологічних послуг. Мешканці пансіонату від такої інновації тільки  у захваті , бо раніше аби полікувати чи видалити зуб доводилося самостійно діставатися до стоматологічного відділу університетської клініки ТНМУ. Нині ж усі стоматологічні послуги на місці.

Днями за сприяння доцента кафедри стоматології факультету післядипломної освіти Володимира Мачогана тут надавали стоматологічно-хірургічну допомогу стоматологині-хірурги, доцентки кафедри хірургічної стоматології Наталія Твердохліб та Наталія Гутор.

– Коли отримала пропозицію поїхати до геріатричного пансіонату, одразу погодилася. За свою багатолітню хірургічну практику добре знаю, як страждають літні люди від невирішених стоматологічних проблем, що дуже часто спричиняють й інші соматичні захворювання. Та й дешевими стоматологічні послуги у наш час не назвеш, – каже Наталія Гутор. – Отож, якщо є бажання допомогти, то чому б ні, така соціальна ініціатива – відгукнулася в моєму серці.

Під час лікарського прийому в геріатричному пансіонаті Наталія Твердохліб та Наталія Гутор надали стоматологічно-хірургічну допомогу 18 пацієнтам. Займалися проведенням консультацій, видаленням рухомих зубів, які не підлягають лікуванню та протезуванню. До їх приїзду медпрацівники пансіонату все підготували – і стерильні інструменти, і анестетики, стерильні тампони та засоби швидкої дезінфекції. А пацієнти були дуже вдячними за професійну допомогу, чуйність, відданість своєму фаху та доброчинність.

Директор Петриківського геріатричного пансіонату Степан Глушок тільки вітає такі благодійні проєкти, що спрямовані на покращення якості життя мешканців закладу, надання якісної високоспеціалізованої меддопомоги.

Турбота про людей поважного віку – ознака гуманності та зрілості суспільства. І це лише частинка великої доброчинної місії ТНМУ.

Лариса Лукащук