Меню Закрити

Візит американської художниці українського походження Оксани Танасів до волонтерського центру ТНМУ

15-17 березня 2024 року під час свого візиту до України волонтерський центр ТНМУ відвідала американська мисткиня українського походження Оксана Танасів. З початку повномасштабного вторгнення наша землячка неодноразово допомагала Батьківщині, надсилала медичні розхідники, ліки та ін. для волонтерського центру та ноутбук для Обласного центру служби крові (https://www.tdmu.edu.ua/blog/2022/05/05/pryyemnyj-podarunok-dlya-ternopilskogo-oblasnogo-tsentru-sluzhby-krovi/, https://www.tdmu.edu.ua/blog/2022/05/11/vbolivannya-za-ridnu-krayinu-z-boku-ukrayintsiv-u-ssha/).

Оксана Танасів була вражена обсягами роботи волонтерського центру та її організацією в медичному університеті, поспілкувалася з волонтерами, які працюють там на добровільних засадах. Завідувачка кафедри фармакології з клінічною фармакологією, професорка Олександра Олещук розповіла гості про діяльність центру, систему обліку і видачі допомоги, запити, що найчастіше надходять.

Оксана Танасів також подала запит на необхідні медикаменти і засоби медичного призначення від бійців Маріупольського напрямку, які зібрав у волонтерському центрі доцент кафедри фармацевтичної хімії Любомир Криськів.

За кошти, зібрані небайдужими українцями та американцями, пані Оксана придбала у Тернополі ліки і спільно з керівницею Центру виховної роботи та культурного розвитку доценткою Мартою Руденко надіслала 18 кг гуманітарної допомоги.

Щиро дякуємо відомій художниці і волонтерці Оксані Танасів за небайдужість, активну підтримку України та допомогу волонтерському центру ТНМУ.

Інформацію та світлини надала Марта Руденко.