Меню Закрити

Участь викладачів ТНМУ в конференції в Канаді

Директор навчально-наукового інституту медсестринства, доцент Світлана Даньчак та її заступник, доцент Людмила Мазур спільно з викладачами Університету імені Грента МакЮена (м. Едмонтон, Альберта, Канада) взяли участь у конференції «Здоров’я планети: захист та підтримка добробуту наших екосистем».

Конференція відбулася 22-23 березня 2024 року на базі Університету Трініті Уестерн (м. Ленглі, Канада).

Командою науковців Університету імені Грента МакЮена і ТНМУ на конференції було представлено доповідь «Долаючи кордони – будуючи стосунки – підхід до вивчення здоров’я планети в режимі онлайн». У доповіді висвітлено один з напрямків співпраці між університетами – проведення спільних навчальних курсів «Глобальне здоров’я», які відбулися на базі ННІ медсестринства нашого університету в 2018 і 2019 роках, а також в онлайн-форматі в 2020-2023 роках. Участь в навчальних курсах брали студенти і викладачі обох університетів-партнерів, а в 2023 році до проєкту приєдналися співробітники і студенти Університету Гани.

Співпраця між ТНМУ та Університетом імені Грента МакЮена триває з 2014 року та включає різні напрямки освітнього і наукового спрямування. Активним поштовхом для розширення спектру спільних проєктів стало стажування Світлани Даньчак і Людмили Мазур в Університеті імені Грента МакЮена 27 жовтня по 14 листопада 2023 року за підтримки та сприяння керівника Українського центру засобів і розвитку Університету імені Грента МакЮена Лариси Гайдук.

Інформацію і світлини надала Світлана Даньчак і Людмила Мазур.