Меню Закрити

Старшокласники ЗОШ № 11 провели один день разом зі студентами ТНМУ

4 квітня 2024 року ТНМУ відвідали учні старших класів Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11. З ними зустрілися та поспілкувалися проректор з науково-педагогічної роботи Аркадій Шульгай і відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Драч.

Згідно з програмою візиту, спочатку гостей приймали викладачі стоматологічного факультету на чолі з деканом Світланою Бойцанюк, яка привітала старшокласників – майбутніх абітурієнтів. Вона розповіла про історію створення факультету, який цьогоріч святкуватиме 20-річчя, про його структурні підрозділи (кафедри терапевтичної стоматології, хірургічної стоматології, дитячої стоматології та ортопедичної стоматології), про навчальні дисципліни, викладання яких забезпечують висококваліфіковані фахівці – доктори медичних наук, професори, кандидати медичних наук, доценти.

Світлана Бойцанюк зазначила, що на факультеті створені всі умови для успішного навчання здобувачів вищої освіти, забезпечені можливості наукової роботи, підтримуються студентські ініціативи у сфері дозвілля.

Декан факультету разом з доцентами кафедри дитячої стоматології Василем Крупеєм і Юлією Лучинською, доцентом кафедри терапевтичної стоматології Христиною Погорецькою організували та провели для старшокласників екскурсію навчальними приміщеннями.

Учні відвідали фантомні класи, де майбутні лікарі-стоматологи засвоюють та відпрацьовують необхідні практичні навички. Також вони побували у клінічних залах, де мали змогу оглянути стандартне робоче місце стоматолога-терапевта і медичне обладнання, яке використовує лікар цієї спеціалізації, здійснюючи лікувальні та діагностичні маніпуляції. Старшокласники були детально поінформовані щодо специфіки теоретичної і практичної підготовки майбутніх фахівців стоматологічного профілю.

Учні також відвідали Міжкафедральний навчально-тренінговий центр ТНМУ (TESIMED), де їх зустріли Олег Косінський та Анастасія Новосад. Фахівці підготували та провели екскурсію симуляційними лабораторіями,  де студенти, використовуючи тренажери, манекени-симулятори, здобувають не лише теоретичні знання, але й практичні навички, вміння та компетенції з різних медичних галузей.

Наші гості побували в залах неонатології, медичних маніпуляцій, медичної техніки і, звичайно, в залі віртуальної реальності, де всі охочі мали можливість ознайомитися з будовою людського організму та окремих органів. Розповідаючи про специфіку надання екстреної медичної допомоги, фахівці симуляційного центру запросили учнів оглянути автомобіль екстреної медичної допомоги, який також використовується і як навчальний зал.

Супроводжували гостей ментори Вікторія Дяченко, Катерина Кобилюх, Анастасія Колесникова, Дар’я Мандлюк.

Ігор Гаврищак.

Світлини надали ментори.