Меню Закрити

Курси «Закономірності розвитку педагогічної майстерності викладача» для науково-педагогічних працівників ТНМУ

З 12 березня по 2 квітня 2024 року тривали курси підвищення педагогічної кваліфікації «Закономірності розвитку педагогічної майстерності викладача» для науково-педагогічних працівників ТНМУ. Кураторами курсу були завідувач кафедри української мови, доктор педагогічних наук, професор Анатолій Вихрущ і кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української мови Надія Олійник.

Програма курсів була розрахована на 3 кредити ЕКТС (90 годин). Заняття відбувалися дистанційно з використанням платформи Microsoft Teams. 28 викладачів сумлінно слухали і працювали, щоб підвищити кваліфікацію, удосконалити педагогічну майстерність, набути нових знань, умінь і навичок у педагогічній діяльності.

На своїх заняттях Анатолій Вихрущ передавав курсантам свій педагогічний досвід, знайомив із новинками наукової літератури з педагогіки, інноваційними педагогічними технологіями і можливостями їх упровадження в освітній процес закладу вищої медичної освіти. Учасники мали змогу проаналізувати і обговорити різноманітні педагогічні ситуації, отримати компетентні відповіді на свої запитання.

Разом з Надією Олійник слухачі обговорювали поняття педагогічної майстерності, напрямів її розвитку в Україні і світі, складових, що формують успішний навчальний процес; окреслювали роль і місце науково-педагогічного працівника у сучасному закладі вищої освіти, форми взаємодії зі студентами на заняттях і у позанавчальний час, способи формування іміджу викладача, його присутність у соціальних мережах та ін.

Усі здобуті знання, уміння і навички курсанти використовуватимуть у своїй педагогічній діяльності, в процесі взаємодії зі студентами і колегами, впевненіше почуватимуть себе під час акредитації освітніх програм, працюватимуть над самовдосконаленням, що сприятиме особистісному розвитку.