Меню Закрити

Керівниця центру педагогічної майстерності викладачів ТНМУ представила досвід резильєнтності вишів під час війни на Міжнародному тижні в Чехії

Керівниця центру педагогічної майстерності викладачів ТНМУ Софія Гусак взяла участь у фаховому стажуванні в рамках проекту «Зміцнення стійкості університетів. Чесько-українська співпраця у цифровій освіті, дослідницькій взаємодії, управлінні», яке відбулося на базі Університету Менделя (Брно, Чехія) з 8 квітня по 12 квітня 2024 р. Участь в проекті  стала можливою завдяки ініціативі, активній співпраці та членству у громадській організації «Професійна мережа менеджерів освіти та науки  України» (PNRM) https://pnrm.org/

Університет Менделя вже декілька років поспіль організовує Міжнародний тиждень (https://international.mendelu.cz/en/cooperation/international-week/) з метою налагодження взаємодії, колаборації та комунікації між представниками різних університетів та створення простору можливостей для мережі однодумців і фахівців.

Головна мета проєкту ТАК «Strengthening the Resilience of Universities: Cheh-Ukrainian Partnership for Digital Education, Research Cooperation and Diversity» – сприяти розвитку вищої освіти в Україні шляхом поглиблення лідерських характеристик студентів, підтримки талановитих викладачів в українських університетах та впровадження ефективних практик університетського менеджменту. Зміцнення стійкості університетів – це ключове завдання для освітян сьогодні.

Чесько-українська співпраця відкриває нові можливості для освітян, яка стосується цифрової освіти, менеджменту, забезпечення якості освіти, дослідницької діяльності.

Делегація з України була представлена освітянами з 8 університетів: КНУ, НУ «Чернігівська політехніка», Кременчуцький національний університет імені М.Остроградського, Університет імені Альфреда Нобеля, Навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти «Кам`янець-Подільський державний інститут», Харківський національний економічний університет імені С.Кузнеця, Луцький національний технічний університет і Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського.

Делегати від університетів під час Міжнародного тижня в університеті Менделя мали можливість представити світовій спільноті свої заклади вищої освіти з погляду резильєнтності. Наведені приклади і досвід університетів України продемонстрували стійкість і гнучкість в умовах війни.

Участь в стажуванні дала унікальну можливість налагодити контакти та отримати нові можливості щодо співпраці та взаємодії на різних рівнях між університетами України та Чехії в напрямку інтернаціоналізації.

Інформацію і світлини надала Софія Гусак.