https://www.youtube.com/watch/default.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/0.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/1.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/2.jpg" /> https://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1" /> https://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1">
Меню Закрити

Благодійний медичний форум «MedTalk» зібрав необхідні кошти для військових медиків і захисників

Благодійний медичний форум «MedTalk», який відбувся 20 квітня 2024 року в Тернополі, об’єднав понад 30 компаній, підприємств, установ, організацій, 20 успішних, відомих у галузі медицини та комунікацій фахівців, керівників клінік, засновників брендів в галузі охорони здоров’я Тернополя, Києва, Львова, Ужгорода, а також 300 студентів медичних навчальних закладів і лікарів-інтернів.

Розпочався захід з хвилини мовчання на знак пошани тих, хто віддав своє життя у цій війні за Україну. Символічно його відкрила дружина загиблого командира «Сталевої сотні» і випускника ТНМУ Сергія Коновала («Норда») Ольга Коновал. Вона показала відеосюжет про свого чоловіка і його відданість Україні. Ольга Коновал подякувала всім присутнім за підтримку військових і закликала продовжувати волонтерити і підтримувати українську армію, щоб наші захисники завжди мали все необхідне і якомога більше їх повернулися додому живими. «Нехай наші міста наповнюються весільними, а не траурними, кортежами», – підсумувала пані Ольга.

Координатор військового капеланства при Тернопільсько-Зборівській архієпархії Української греко-католицької церкви Микола Квич         благословив форум на успішну і змістовну роботу.

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук побажав всім присутнім плідної праці.

Ректор Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського Михайло Корда зазначив, що «цю подію організовують ентузіасти – студенти нашого університету разом з благодійним фондом «Покрова». Сьогодні радий бачити, що зала заповнена вщент. Це означає, що студенти мотивовані і прагнуть розвиватися. А це дуже тішить! Ми тільки що повернулися з великої наукової конференції в Братіславі. До складу делегації увійшли наші студенти. Вони прекрасно представили свої доповіді і роботи, а також стали обличчям України на конференції. Я вітаю це і бажаю вам: будьте вмотивованими, продовжуйте розвиватися!

Тут зібралися майбутні лікарі. Я сподіваюся, що ви свою професію обрали свідомо, тому закликаю вас: не покидайте професію і залишайтеся  завжди у ній.

Ви, напевно, чули знамениту промову Стіва Джоббса перед студентами Стенфордського університету, у якій йшлося: ваш час – короткий, тому не витрачайте його на те, щоб прожити чуже життя. Життя – ваше. Не потрапляйте у пастку догми, яка каже, що треба прислухатися до чужих порад та дотриматися чужих угод щодо того, як вам треба жити. Прислухайтеся до свого внутрішнього голосу, до своєї інтуїції або до, якимось чином, знань, що вам потрібно.

Шановні друзі! Залишайтеся активними і вмотивованими, мрійте і намагайтеся втілити свої мрії в життя. Таким чином ви досягнете успіху, підкорите цей світ. Я вам бажаю щасливої долі! Я вам бажаю широкої життєвої дороги! Нехай Господь вас благословить. Слава Україні!».

Керівниця благодійного фонду «Покрова» Любов Вовк наголосила на тому, що задля досягнення мети до форуму долучилося багато людей з різних громад Тернопільського краю, щоб під час ярмарку виручити якомога більше коштів для благодійних цілей. Вона висловила впевненість в тому, що цей захід обов’язково буде успішним.

Студент ТНМУ Віталій Гакало представив роботу медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» і подякував за організацію форуму.

Учасниками дискусійної панелі стали ректор ТНМУ Михайло Корда, представниця Тернопільського перинатального центру «Мати і дитина» Тетяна Благуляк, генеральний директор Тернопільської обласної клінічної лікарні Василь Бліхар, засновник мережі медичних центрів «Клініка професора Стефана Хміля» у Тернополі та Львові Стефан Хміль, лікар-хірург-онколог Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру, мамолог Віктор Підвальний. Модератором дискусійної панелі була директор навчально-наукового інституту медсестринства ТНМУ Світлана Даньчак.

Після невеликої перерви студенти та лікарі-інтерни слухали доповіді виступаючих, мали змогу поставити їм питання і поспілкуватися в неформальній обстановці.

Керівник відділу розвитку та інновацій CSD LAB, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О.Богомольця НАН України, професор Віктор Досенко     розповів про інтелектуальну карʼєру лікаря.

Менеджер Academy of Advanced Aesthetics з розвитку західного регіону Наталія Кулинич ознайомила присутніх з освітньою платформою, яка об’єднує лікарів для професійного розвитку.

Заслужений діяч науки і техніки України, професор кафедри акушерства та гінекології ТНМУ Стефан Хміль поділився практичним досвідом щодо відродження української нації в умовах війни.

Завідувачка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ТНМУ , професорка Олена Венгер розповіла про психічне здоров’я українців та ті проблеми і виклики, які вони мають у зв’язку з воєнними діями.

Завідувач відділення 1 Центру хірургії та онкології КНП «1 ТМО м. Львова», керівник напрямку «хірургія» Національного реабілітаційного центру «Незламні», викладач кафедри загальної хірургії ЛНМУ Гнат Герич спілкувався з присутніми на тему викликів у сучасній хірургії під час війни.

Окрім того, доповідачами форуму стали ортопед-травматолог, вертебролог Сергій Калмазан («Хобі та мрія, як єдине ціле»), лікар-онкохірург, мамолог в КНП «ТОКОД» Лілія Назарко («Головні інструменти в розвитку лікаря: як стати кращим та не боятися своїх мрій»), лікар-дерматовенеролог, дерматоонколог Роман Яремкевич («Дерматологічне бушідо»- шлях до успіху»), лікар-стоматолог- хірург, парадонтолог Юрій Гринюка («Шлях від помічника до лікаря»), лікар-інтерн, голова оргкомітету проєкту «Почуй лікаря» Лілія Фабін, лікар-інтерн, голова оргкомітету проекту «Почуй лікаря» Валентин Бордун, віцепрезидент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Тарас Демкура («Екологія споживання – вдала ніша для підприємництва»), керівниця креативної агенції «Справжні» Наталія Заставецька («Особистий бренд лікаря крізь призму соціальних медіа: етична та репутаційна складові»), лікар-уролог-андролог, сексолог Олександр Наумчук («Як самостійно організувати потік пацієнтів – індивідуальний підхід»), засновник та ведучий проекту «Health Talk» Олексій Кузнєцов («Особистий бренд лікаря в маркетингу клініки»), засновниця приватної гінекологічної практики «Medistar» Тетяна Благуляк («Сервісне лідерство в медицині»).

Медичний форум тривав упродовж 10 годин. Його організувала молода команда у складі Юлії Бандрівської (аспірантки ТНМУ), Валерії Благуляк (студентки 5-го курсу ТНМУ), Анастасії Гулько (студентки 5-го курсу ТНМУ), Лукії Квич (регіональної координаторки ГО «КримСОС», партнерки УВКБ ООН у Тернопільській області). Понад 50 волонтерів тижнями готували цю подію.

Спільними зусиллями вдалося зібрати кошти на пальне для медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» (66041,04 грн) та для «Сталевої сотні» (29820 грн).

Окрему подяку організатори висловили за медяники і солодощі Лановецькій, Підволочиській, Збаразькій, Великодедеркальській, Байковецькій громадам. Крафтову карамель з унікальним дизайном спеціально для форуму виготовило тернопільське подружжя Казаєвих. Майстрині з села Вербовець (Лановеччина) передали унікальні вишиті писанки.

Мотивуючі виступи з панельної дискусії подамо в наступних публікаціях.

Відео https://www.youtube.com/watch?v=vxCR0Ns2i00

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини автора.