Меню Закрити

Студенти фармацевтичного факультету відвідали оранжереї тропічних рослин

20 квітня студенти фармацевтичного факультету ТНМУ разом з викладачами кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою на чолі з її завідувачем, професором Світланою Марчишин відвідали оранжереї екзотичних (тропічних) рослин у селі Липники Пустомитівського району Львівської області. Це приватне сільськогосподарське угіддя тропічних рослин – сімейний бізнес родини Трушів – перше на Західній Україні. Технологію вирощування екзотичних саджанців сім’я перейняла у фахівців з Нідерландів.

Екскурсія була запланована у рамках програми з навчальної практики з фармакогнозії і фармацевтичної ботаніки. Студенти мали змогу побачити як ростуть, цвітуть і плодоносять більше 30 видів екзотичних рослин, серед яких банани, кавові дерева, кумквати, інжир, цитрусові, маракуя, папая та ін. Правильний догляд дає гарний врожай, з якого господарі власноруч роблять лімончело, банановий лікер, повидло з лимонів і бананів. Відвідувачі продегустували крафтову продукцію з фруктів цих рослин.

Власники оранжерей подарували на згадку кафедрі фармакогнозії з медичною ботанікою саджанець маракуїй. Дякуючи родині Трушів за екскурсію і гостинність, завідувач кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою, професор Світлана Марчишин зазначила, що студенти дізналися багато цікавого про вирощування екзотичних рослин, їх батьківщину, способи розмноження, деталі догляду та ін. Студенти підтвердили, що їм дуже сподобалося, вони почули і побачили багато нового і незвичного, а таке навчання запам’ятовується набагато краще.

У другій половині дня студенти із задоволенням прогулялися весняним Львовом, насолодилися його атмосферою.

Інформація і світлини надані учасниками екскурсії.