Меню Закрити

Студенти ТНМУ присягли на вірність народу України

Урочистості з нагоди складання військової присяги відбулися 24 квітня 2024 року у внутрішньому дворику адміністративного корпусу Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Загалом 37  курсантів ТНМУ завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби на кафедрі медицини катастроф та військової медицини. Студенти випускних курсів факультетів медичного вишу виконали на «відмінно» вправи зі стрільби з стрілецької зброї і проявили дисциплінованість, старанність у здобутті знань і практичних навичок.

Складання присяги на вірність українському народу розпочалося з вшанування пам’яті героїв, які віддали свої життя під час захисту України від російського агресора.

У цьому заході взяли участь ректор ТНМУ, професор Михайло Корда, проректори університету, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, доцент Віктор Лотоцький, а також представники цієї кафедри – завідувач навчальної частини кафедри, доцент Ігор Гарасимів, доцент Ольга Сван, начальник відділення, експлуатації та збереження, обслуговування і  ремонту озброєння та військової техніки Юрій Слюсаренко, т.в.о заступника начальника Тернопільського обласного ТЦК та СП з морально-психологічного забезпечення – начальника відділу з морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Антон Пастернак.

«Сьогодні у вашому житті важливий етап, пов’язаний з прийняттям військової присяги. Ця клятва є однією з найважливіших. Це те непорушне слово, ціна якого більша за життя. Скласти присягу – це усвідомити те, що з цього дня ви стаєте оборонцями нашої землі, стаєте офіцерами-медиками. Цей крок ви робите у нелегкий для нашої держави час, коли Україна зазнає агресії з боку Росії, коли гинуть найкращі сини і дочки нашої країни. Я бажаю, щоб вам ніколи не доводилося застосовувати свої знання, отримані під час військової підготовки, щоб над вашими головами завжди було мирне небо», – зазначив Михайло Корда.

Про порядок складання військової присяги поінформував заступник завідувача кафедри Ігор Гарасимів.

Кожен курсант особисто склав присягу на вірність народу України і скріпив її своїм підписом.

Наприкінці заходу грамоти за відмінні показники у військовій підготовці вручили Роману Лазаренку, Анастасії Фещенко і Валентині Крамаренко.

Подяку військовим, які сьогодні обороняють Україну, і побажання всім курсантам бути відданими своїй присязі висловив Роман Лазаренко.

Урочистості завершилися благословенням отця Ігоря Драпака.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини автора.