Меню Закрити

Старшокласники тернопільського ліцею відкрили в ТНМУ цікавий світ хімії

Учні 9-Д класу Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» імені І.Франка в супроводі педагога Наталії Бойко 19 квітня 2024 року побували в ТНМУ з профорієнтаційним візитом.

Майбутні абітурієнти цікавилися теоретичними й практичними аспектами підготовки фахівців у галузі фармації, перспективами працевлаштування та специфікою повсякденної роботи фармацевта.

Про це їм розповіли викладачі кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків – доцент Мар’яна Демчук і асистент Анастасія Дуб. Учні побували в товарознавчому класі, побачили сучасні зразки медичного обладнання, дізналися про правила їх використання в стандартних побутових ситуаціях. Асистент Надія Маланчук провела цікаву  й інформативну мініекскурсію навчальною аптекою.

Доцент кафедри фармацевтичної хімії  Марія Михалків розповіла учням про хімічні властивості лікарських речовин, методи їх розробки та одержання, кількісного та якісного аналізу, залучила всіх охочих до проведення хімічних реакцій.

Екскурсанти висловили щиру подяку викладачам фармацевтичного факультету й організаторам заходу – керівнику центру виховної роботи та культурного розвитку Марті Руденко, директору ліцею Миколі Федоруцу, заступнику директора з навчально-виховної роботи Мирославі Боднарчук та вчителеві фізики  і математики Наталії Бойко.

Ігор Гаврищак.