Меню Закрити

Студенти ТНМУ взяли участь у концерті «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина»

У рамках тижня іноземних мов відбувся святковий концерт за участю студентів та викладачів кафедри. Ведучими заходу були студенти Марина Гасанова та Роман Вихованець (ММ-103).

Концерт розпочався студентським гімном «Gaudeamus», який виконали студенти групи ММ-101 разом із присутніми.

Мова – одне з найважливіших і найдавніших суспільних явищ. «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина» (Йоганн Вольфганг фон Ґете, німецький поет, прозаїк, драматург, мислитель і натураліст). Однією з найважливіших мов у світі можна впевнено назвати латинську мову. І хоча вона вважається мертвою мовою, її широко використовують в медицині та в богослужіннях, а також латинська мова звучить у таких музичних творах, як «Ave Maria», та «Mirabile futurum», які виконали студентки першого курсу медичного факультету Марія Брона та Вікторія Цюрось.

Під час концерту студенти декламували вірші англійських та німецьких поетів. Евеліна Сас декламувала вірш Генріха Гейне «Lorelei», Дмитро Янович – вірш Редьярда Кіплінга «IF», Максим Стиранка – сто тридцятий сонет Шекспіра.  

Також глядачі слухали чудове виконання Марією Гірєйко відомої композиції Adele «SKYFALL». Богдан Перванчук та його асистент Павло Збираль у жартівливій формі переспівали відомого Louis Armstrong «What a wonderful world». Алла Марчук, за допомогою гри на скрипці, перенесла усіх присутніх в захоплюючу історію Ромео та Джульєтти, виконуючи мелодію «Time for us». Пісня «Hallelujah» у виконанні Евеліни Сас, Діани Мазій, Любові Степасюк та Аліни Юранюк супроводжувалася світлом ліхтариків, які увімкнули глядачі.

Присутні теж були задіяні під час концерту. Пригадавши відомі медичні терміни, вони виконали руханку за допомогою історії-казки, яку зачитувала Анастасія Легкун.

Студентки Вікторія Лисецька та Тетяна Шевчук виконали веселу композицію «Hit the road Jack», а Кіра Ложкарьова, Станіслав Козицький, Дарина Пучик, Настя Чабан та Іванна Самчук – відому усім «Baby Shark», подарувавши глядачам відмінний настрій.

Також присутні в залі мали змогу «побувати» на складанні дифзаліку з англійської мови за професійним спрямуванням. Студентки Вікторія Зелена та Валентина Королюк зіграли комедійну сценку на цю тему.

Незважаючи на те, що усі вже дорослі, але інколи так хочеться хоч трішки казки. Студенти груп ММ-101 та ММ-117 представили глядачам казку «Білосніжка та сім гномів» на новий лад, герої якої зуміли подолати сім страшних недуг, показавши, що добро, дружба та підтримка здатні подолати навіть найстрашніші хвороби.

З великою вдячністю за спокій та захист Збройним Силам України усі присутні виконали гімн «Ще не вмерла Україна» англійською мовою.

Завідувач кафедри іноземних мов професор Надія Федчишин подякувала усім учасникам та гостям за чудове свято.

Інформацію і світлини надала Наталія Гантімурова.