Меню Закрити

Доцент ТНМУ стажувалася в Університеті Сантьяго де Компостела

15-19 квітня 2024 доцент кафедри невідкладної медичної допомоги ТНМУ Софія Липовецька взяла участь у проєкті академічної мобільності «Erasmus+ International Credit Mobility» у Сантьяго де Компостела, Іспанія.

Це стажування відбулося на базі університетської клініки Hospital Clínico Universitario de Santiago у відділеннях інтенсивної терапії, інтервенційної аритмології і кардіології та кардіореабілітації  під керівництвом професора Хосе Рамона Гонсалеса Хуанатея.

Практична робота у цій клініці тісно переплетена з науковою діяльністю. Зокрема серцево-судинна дослідницька група «Singular Center for Research in Molecular Medicine and Chronic Diseases» (CiMUS) другий рік поспіль була визнана найкращою групою Консорціуму біомедичних досліджень у галузі серцево-судинних захворювань (CIBERCV) Іспанії.

Ця спільна кардіологічна дослідницька платформа об’єднує дослідників з CIBERCV Інституту охорони здоров’я Карлоса III, Науково-дослідного центру молекулярної медицини та хронічних захворювань США (CiMUS) та Науково-дослідного інституту охорони здоров’я Сантьяго (IDIS). Група Cardio CHUS складається з понад 60 клінічних і експериментальних дослідників, які займаються пошуком нових моделей охорони здоров’я, впровадженням систем штучного інтелекту для допомоги в прийнятті клінічних рішень, клінічними дослідженнями, ідентифікацією механізмів, молекулярних аспектів захворювання, ролі генетики в діагностичному та терапевтичному процесі чи проблемами кардіоонкології.

Окрім того, команда Cardio CHUS бере активну участь у розробці клінічних випробувань і координує багатоцентрові дослідження, що складаються з національних і міжнародних дослідницьких груп. Вони були неодноразово визнані нагородою «BIC» за найкращі послуги та якість обслуговування пацієнтів із кардіоваскулярними захворюваннями.

Для лікарів кардіологічного корпусу, резидентів та дослідників групи «CIMUS» було презентовано доповідь «Health care at war: the impact of Russia full scale invasion on health care in Ukraine».

Інформацію і світлини надала Софія Липовецька.