Меню Закрити

ТНМУ висловлює подяку своєму постійному партнеру Тімо Ульріхсу

Колектив Тернопільського національного медичного університету висловлює щиру подяку своєму постійному і давньому партнеру в науці, освіті і міжнародній співпраці професору Тімо Ульріхсу (Університет Аккон, Берлін, Німеччина – https://www.akkon-hochschule.de), який від початку повномашстабного вторгнення Росії в Україну активно підтримує українців. Щирі слова подяки висловлюємо і громаді Протестантської парафії Берлін-Каульсдорф (Evangelische Kirchengemeinde Berlin-Kaulsdorf (Germany)- https://www.kirche-kaulsdorf.de/) за підтримку і бажання допомогти нам у цей надзвичайно складний для України час.

Професор Тімо Ульріхс і громада Протестантської парафії Берлін-Каульсдорф передала гіпотензивні, протизапальні, знеболювальні препарати та засоби медичного призначення для бійців ЗСУ.

Цього тижня військовий госпіталь у Львові також отримав від вищезгаданих благодійників важливу допомогу у вигляді вантажу ліків і засобів медичного призначення.

З жовтня 2022 року Акконський університет гуманітарних наук та його Інститут досліджень міжнародної допомоги (IRIA) реалізовують проєкт «Сприяння охороні здоров’я в умовах воєнного часу. Навчання, медична освіта та професійний обмін через подкасти та на місцях» для підтримки медичних працівників в Україні. У рамках цього партнерства IRIA організувала навчальну програму для українських студентів Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського в Берліні. Завдяки цьому двіа групи студентів змогли пройти практику і стажування в Німеччині. З ініціативи та за участі Тімо Ульріхса в ТНМУ відбулося багато спільних наукових конференцій, вебінарів, симпозіумів. Він щиро ділився своїм досвідом і знаннями з учасниками Міжнародних студентських літніх шкіл. Також Тімо Ульріхс неодноразово читав лекції для студентів Тернопільського медуніверситету.

Ми цінуємо нашу багаторічну співпрацю і партнерство, а також постійну підтримку у непрості для України часи.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.