Меню Закрити

День захисту дітей у центрі ментального здоров’я ТНМУ

3 червня 2024 року у центрі ментального здоров’я Тернопільського національного медичного університету відбувся захід з нагоди Дня захисту дітей, в якому взяли участь завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології, професор Олена Венгер та лікарі-інтерни-психіатри.

Було організовано розважальний святковий вечір для діток молодшого та підліткового віку. Діти брали участь у творчих майстер-класах, грали пантомімо, змагались за солодкі призи та в ігровому форматі провели час. Також учасники буди залучені до арт-терапії та намалювали свою мрію.

Для дітей старшого віку організатори свята навчили технік заземлення та майндфулнес з метою стабілізації психологічного стану, зниження рівня тривоги та напруги.

Усі дітки мали чудову нагоду поринути в дитинство, повеселитись, бути прийнятим і обнятим. Вони отримали позитивні емоції та враження, які є надзвичайно необхідними для реабілітації та покращення психологічного стану в умовах війни.

«Свято Дня захисту дітей у нашому центрі було яскравим та захоплюючим. Ми підготували заходи на підтримку ментального здоров’я дітей. Цей день залишив у серцях дітей незабутні враження та подарував їм багато позитивних емоцій. Наші заходи допомогли дітям розкритися, відчути підтримку та зміцнити свої соціальні навички. Головна мета свята – підтримати ментальне здоров’я дітей, дати їм можливість виразити себе творчо, а також допомогти розвинути соціальні навички та впевненість собі! Цінуємо і Дякуємо всім хто долучився!», – розповіла спеціаліст центру ментального здоров’я Юлія Венгер.

Інформацію надали лікарі-інтерни-психіатри Тетяна Катницька та Вікторія Драган.