Меню Закрити

Участь викладача ТНМУ у медичному семінарі з онкології у Зальцбурзі

На початку травня 2023 року асистент кафедри хірургії №1 з урологією та малоінвазивною хірургією імені Л.Я. Ковальчука Степан Гриценко упродовж тижня брав участь у MSKCC Seminar in Oncology A: Gastrointestinal Cancers у рамках міжнародного семінару-тренінгу Open Medical Institute (OMI), що відбувся на базі Schloss Arenberg у Зальцбурзі (Австрія).

Групове фото учасників та лекторів семінару.

Відкритий медичний інститут (OMI) — це міжнародна ініціатива для медичних фахівців, яка через навчання та дослідження спрямована на покращення охорони здоров’я в глобальному масштабі. Щотижневі семінари OMI пропонуються висококваліфікованим англомовним лікарям із Центральної та Східної Європи, Азії, Африки, Латинської Америки та інших країн з перехідною економікою. Їх організовує Salzburg Stiftung der American Austrian Foundation і співфінансує Федеральне міністерство освіти, науки та досліджень Австрії.

Степан Гриценко з колегами з Польщі.

Місія Memorial Sloan Kettering Cancer Center — подолати рак на все життя. Щоб поширити цю місію у світі, впродовж семінару шість викладачів зі США та один викладач з Австрії зібралися в замку Аренберг, щоб поділитися своїми знаннями з 33 студентами з понад 20 країн.

Офіційна статистика семінару.

Курс проводив д-р Девід Г. Пфістер, професор медицини Weill Cornell Medicine, керівник відділу онкології голови та шиї Департаменту медицини, співкерівник групи лікування раку голови та шиї, а також помічник заступника головного лікаря зі стратегічного партнерства Меморіального онкологічного центру Слоуна Кеттерінга. Доктор Пфістер є ветераном OMI і підтримує OMI з 2004 року.

Доктор Гаррет М. Неш, асоційований відвідувач відділу колоректальної хірургії Меморіального онкологічного центру Слоуна Кеттерінга, був співдиректором курсу протягом тижня. Серед додаткових експертів були д-р Нітя Радж, д-р Марша Рейнгольд, д-р Моше Шике, д-р Кевін К. Соарес і д-р Лукас Вайс, який працює в Медичному університеті Парацельса в Зальцбурзі.

Отримання сертифікату від керівників OMI та лекторів Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Програма семінару охоплювала практично всі локалізації раку органів черевної порожнини та стосувалася їх патогенезу, радіологічного стадіювання, онкохірургічних аспектів розвитку лікувальних стратегій основаних на молекулярних маркерах, специфіки лікування гастроінтестинального раку різних вікових категорій основаних на вивченні індивідуальних патогенетичних механізмів виникнення пухлин, ендоскопічних можливостях діагностики та раннього видалення, а також прийняття рішень на основі мультидисциплінарного підходу лікування. Участь в семінарі відкрила нові можливості для професійного вдосконалення, отримання інформації про останні, новітні досягнення в онкохірургічному та медикаментозному лікуванні пацієнтів на онкологічними захворюваннями органів черевної порожнини та дозволить окреслити горизонти майбутніх наукових досліджень.

Під час фінального оцінювання засвоєння учасниками матеріалу семінару.

33 учасники мали змогу представити результати власних досліджень та унікальні клінічні кейси. Запрошені лектори зі Сполучених Штатів Америки ділилися змістом нових клінічних протоколів, набутим досвідом та цікавими практичними випадками протягом 7 днів. Під час панельних дискусій члени наукового факультету та учасники мали змогу поставити питання доповідачам та запропонувати власний погляд.

Степан Гриценко презентує свій клінічний випадок під час семінару.

Нижче представлені сторінки європейських асоціацій, будучи членом яких, можна брати участь у різних навчальних (в т.ч. грантових програмах) по напрямках: хірургія, онкологія, гастроентерологія та ін.):

United European Gastroenterology https://www.ueg.eu/

European Society for Medical Oncology http://www.esmo.org/

European Digestive Surgery http://www.edsurgery.org/

European Society of Digestive Oncology http://www.esdo.eu/

European Society of Surgical Oncology http://www.essoweb.org/