Стоматологічна допомога мешканцям геріатричного пансіонату – від душі та високопрофесійно

Давні дружні стосунки єднають наш університет з Петриківським обласним геріатричним пансіонатом. З концертними номерами, власноруч приготовленими смаколиками, волонтерською допомогою вже багато років поспіль студенти ТНМУ тут часті гості. Як майбутні лікарі дбають вони й про здоров’я людей поважного віку. Виміряти артеріальний тиск, температуру, зробити масаж чи інші реабілітаційні процедури – немає проблем, бо ж це частинка їх майбутньої професії.

Надання безкоштовної стоматологічної допомоги мешканцям пансіонату – один з напрямків волонтерської роботи нашого університету. З ініціативи колективу викладачів стоматологічного факультету, за підтримки проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора Степана Запорожана й за рішенням ректора університету, професора Михайла Корди на базі геріатричного закладу облаштували стоматологічний кабінет для надання якісних стоматологічних послуг. Мешканці пансіонату від такої інновації лише у захопленні, бо раніше, аби полікувати чи видалити зуб, доводилося самим до стоматологічного відділу університетської клініки ТНМУ діставатися. Нині ж усі стоматологічні послуги на місці, в новоствореному кабінеті.

Днями за сприяння доцента кафедри стоматології факультету післядипломної освіти Володимира Мачогана тут надавали стоматологічно-хірургічну допомогу доцентки кафедри хірургічної стоматології Наталія Твердохліб і Наталія Гутор.

Як каже доцентка Наталія Гутор, коли отримала пропозицію поїхати до геріатричного пансіонату, одразу погодилася. За свою багатолітню хірургічну практику вона добре знає, як страждають літні люди від нерозв’язаних стоматологічних проблем, що дуже часто спричиняють й інші соматичні захворювання. «Та й дешевими стоматологічні послуги у наш час не назовеш, – мовить Наталія Гутор. – Отож, якщо є бажання допомогти, то чому б ні, така соціальна ініціатива – відгукнулася в моєму серці».

Під час лікарського прийому в геріатричному пансіонаті Наталія Твердохліб і Наталія Гутор надали стоматологічно-хірургічну допомогу 18 пацієнтам. Займалися проведенням консультацій, видаленням рухомих зубів, які не підлягають лікуванню та протезуванню. До їхнього приїзду медпрацівники пансіонату все підготували – і стерильні інструменти, і анестетики, стерильні тампони та засоби швидкої дезінфекції. Пацієнти ж були дуже вдячні за професійну допомогу, чуйність, відданість своєму фаху та доброчинність.

Директор Петриківського геріатричного пансіонату Степан Глушок лише вітає такі доброчинні проєкти, що спрямовані на покращення життя мешканців закладу, надання якісної високоспеціалізованої меддопомоги.

Турбота про людей поважного віку – ознака гуманності та зрілості суспільства. І це лише частинка великої доброчинної місії ТНМУ.

Лариса ЛУКАЩУК