ТНМУ займає перше місце серед медичних вишів України у літній версії рейтингу Webometrics

Нещодавно опубліковано нову версію рейтингу Webometrics (Ranking Web of Universities – https://www.webometrics.info/en/Europe/Ukraine%20), яка відображає діяльність закладів вищої освіти упродовж першого півріччя 2023 року. Тернопільський національний медичний університет посів перше місце серед медичних вишів України та десяте серед 200 українських закладів вищої освіти.

При визначенні позиції університету в рейтингу розробники враховують такі показники:

Visibility (видимість) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи – розраховується за показниками інструментів Ahrefs та Majestic – 50%.

Transparency (прозорість) – кількість цитат топ-авторів установи за Google Scholar Citations – 10%.

Excellence (якість) – кількість статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах за розрахунками Scimago – 40%.

Рейтинг Webometrics укладається з 2004 року однією з найбільших наукових установ Європи – Національною дослідницькою радою Іспанії.

Головною метою рейтингу є сприяння академічній присутності в Інтернеті, підтримання відкритого доступу для значного збільшення передачі наукових і культурних знань в університетах світу.

Прокрутити вгору