Тернопільський національний медичний університет – перший серед медичних університетів України за міжнародним рейтингом WEBOMETRICS

Тернопільський національний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського в черговий раз здобув перше місце серед медичних вишів України в престижному міжнародному рейтингу Webometrics Ranking of World’s Universities (https://webometrics.info/en/Europe/Ukraine%20)! Це визнання підкреслює прагнення ТНМУ до високих стандартів академічної професійності і якості та утверджує роль університету як лідера в сфері медичної освіти і науки України.

Рейтинг Webometrics укладається з 2004 року з метою аналізу наукового потенціалу вишів, їх відкритості і готовності до обміну науковими і культурними здобутками, академічної присутності закладів вищої освіти у інтернет-просторі. При визначенні позиції в рейтингу враховуються такі показники:

–             Excellence (40 %) – кількість статей науковців університету серед перших 10 % найцитованіших у кожній із 27 дисциплін повної бази даних;

–             Openness (10 %) – кількість цитувань у Google Scholar від найцитованіших 310 авторів (без урахування 20 топ-науковців);

–             Impact (50 %) – кількість зовнішніх мереж, що посилаються на веб-сторінки закладу.

Розробником рейтингу Webometrics є Іспанська національна дослідницька рада, яка за допомогою науково обґрунтованої моделі оцінює усі аспекти діяльності ЗВО – наукову, навчальну, культуру, соціальну, спортивну тощо.

Успіх ТНМУ у рейтингу відображає зусилля всієї академічної спільноти, викладачів і студентів щодо підвищення якості навчання, розвитку новаторських програм та досягнення високих наукових результатів. Перше місце в рейтингу є підтвердженням прагнення університету надавати відмінну освіту та виховувати майбутніх лідерів у всіх сферах.

ТНМУ буде і надалі робити акцент на якості освіти, інноваціях, дослідженнях та забезпеченні студентів найкращими можливостями для успіху.

Прокрутити вгору