Бажаю нам усім стійкості, мужності та непохитної віри в те, що попереду кращі дні

Дорогі колеги та студенти!

Ми з вами прожили, мабуть, найтяжчий рік з часу відновлення незалежності України, прожили ще один рік в умовах кривавої, жорстокої війни в нашій країні. Агресор продовжує руйнувати інфраструктуру, заклади освіти й лікарні, житлові будинки, кожного дня гинуть наші воїни та цивільні люди.

За ці два роки війни ми всі змінилися. Ми звикли жити та працювати в нових умовах. І я хочу подякувати колективові ТНМУ за добру роботу в році, що минає, за досягнуті вагомі результати у навчальній та науковій діяльності, за високі місця нашого університету в міжнародних рейтингах і перемоги у низці конкурсів і програм.

Особливо щира вдячність нашим студентам, викладачам і працівникам, які нині служать у Збройних силах України. Ми цінуємо кожен ваш крок у важкій реальності військових буднів, де ви захищаєте нашу свободу. Ви – наша гордість й опора, ми бажаємо вам сили, мужності та швидкого повернення додому здоровими й з перемогою.

Нині низько схиляємо свої голови перед пам’яттю тих наших студентів і випускників, хто віддав власне життя заради майбутнього України. Такі втрати залишають невиліковну рану в наших серцях. Ми виражаємо щире співчуття родинам і друзям загиблих та завжди пам’ятатимемо й шануватимемо нездоланну силу духу наших Героїв.

Щиро дякую всім студентам і працівникам – волонтерам, які допомагають нашим захисникам на передовій, пораненим воїнам у лікарнях, людям, які втратили свої домівки. Ваша готовність допомогти, жертовність і самовідданість заслуговують найвищої вдячності.

Дорогі друзі! Наближається одне з найбільших і найсвітліших християнських свят – Різдво Христове. Свято, яке завжди вселяло надію та оптимізм у душі людей. Важко знайти хвилини спокою й щастя в ці важкі часи війни, коли багато з нас відчувають страх і відчай, але надзвичайно важливо зберегти звичаї та ідеали, традиції та цінності, які об’єднують нас як спільноту й націю.

Хай це Різдво Христове принесе нам світло й надію, нові можливості для перемоги, миру та відновлення! Нехай різдвяна й новорічна атмосфера заповнить наші серця теплом і згуртованістю, нагадуючи про силу спільноти та любові! Нехай дух Різдва принесе хвилини внутрішнього спокою, а святкова атмосфера стане маленьким відпочинком від турбот і страху та додасть нам енергії для подолання подальших випробувань!

Бажаю нам усім стійкості, мужності та непохитної віри в те, що попереду кращі дні. Хай наші мрії про мир здійсняться й свята подарують нам віру в щасливе завтра! Нехай вогні Різдва освітять найтемніші куточки, а новонароджений Спаситель принесе Україні перемогу й у всі українські родини спокій та злагоду, довголіття та духовну радість!

Віримо у новонародженого Христа Спасителя, молимося за нашу перемогу та наших воїнів, чиї долі пов’язані з важкими випробуваннями війни, нехай їхні кроки завжди будуть вкриті благословенням. Молимося, щоб увесь біль і розпач, які приніс минулий рік, змінилися на радість перемоги та відродження України.

З НОВИМ РОКОМ!

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

СЛАВІМО ЙОГО!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Ректор Тернопільського національного

медичного університету ім. Івана Горбачевського

Михайло КОРДА